Ge mig en marängklänning

Idag vaknade jag kl 7 och var en skållad mandel, jag öppnade fönstret och somnade om.

Ut ut på altan och sola i underkläder (om någon är intresserad, visst är ni det) och sen bar det av till staden med familjen för en gåns skull. Pappa och jag letade stan runt efter någon ledig frisör som kunde försöka sig på lillebros kalufs men utan någon större lycka, alla var upptagna! Men vi har fått honom att fixa en tid för senare i veckan. Rekordförsöket som "Pojken som sket i att kamma och tvätta sitt hår så det förvandlades till dreadlocks" är alltså nu kaputt. Jag ska hitta något annat vi kan bli kända för istället. Lillebror tvingades också med in på JC av storasyster för att ekiperas. En ivägmosning mot provhytt och många svordomar senare så resulterade detta i ett par kortbyxor. Way to go sis'!
Kycklingbaguett på Sjöbris är gott.

En kväll med temat "Grillat är godast" skulle nu äga rum i Vinberga, grustaget lite utanför Varv. Lovisa övningskörde med pappa och Pia ut till Stina och höll på att köra i diket när hon skulle kolla om det var Erika och Elin i bilen bakom, men vi lever och frodas än idag. Efter massvis med packning och en liten tur ner för att beundra Stinas 7 lamm så bar det av i den glänsande Passaten ner till Vinberga. Passaten gick dock inte ända fram utan blev stoppad av en vägbom så därefter följdes alltså vår lilla nöjestripp av en promenad genom Saharas gassande slätter och lite skog och mark. Jag var kissnödig. Väl framme vid pölen av tropiskt turkost vatten brassades de två engånsgrillarna på. Mumma! Kött, kycklinspett, korv, potatissallad, bakad potatis, sallad och läsk gjorde inte att promenaden tillbaka till Passaten kändes lättare (Passaten hade för övrigt inte rullat iväg)! Vi bestämde oss för att liva upp med lite "Vi leker att det här är Sagan om Ringen". Elin var dock nästan den ende som var riktigt inne i leken och slängde sig glatt mellan sanddynerna när Stina hojtade att Sauron kom.
På väg tillbaka hem till Stina, spelades det Grease på oförskämt hög nivå i bilen och ingen var sen att skråla med, det fanns tom de som dansade så att bilen skakade. Medan Stina sen kastade skräp i soptunnan fick Elin den briljanta idén att mata Kjells tjurar med Ahlgrens Bilar jag funnit på golvet i Erikas bil. Jag kan meddela att tjurar är måttligt förtjusta i Ahlgrens Bilar.

Nu var det dags att se Stolthet & Fördom (ungefär sjätte gången för vissa av oss)! Tre störiga tjejer, jag nämner inga namn, hade dock väldigt svårt att hålla tyst under filmens gång. Detta ledde till att Erika blev lite smågalen och att Pia somnade. När filmen sen var färdigtittade följde en ungefär två timmar lång diskussion om vår älskade, underbara Mr Darcy. Alla var exalterade som få och ljudnivån låg på ungefär 764 decibel. Vår slutsats av detta var kortfattat: GE OSS MR DARCY NU GENAST FÖR ANNARS SKA VI BILDA EN ORGANISATION OCH UTROTA ALLA VÄRLDENS MÄN EFTERSOM DET ENDAST ÄR MR DARCY SOM ÄR VÄRD BENÄMNINGEN MAN.
Skriver jag mer nu så riskerar det bli en 74 sidor lång uppsats om världens finaste man Mr Darcy, dessutom känner jag att jag vill sluta när jag är på topp.
Men detta önskar jag eder en underbar kväll!

Kyss och bock,
Mrs Darcy

Relationer

Idag var en glad dag. den började med häpnadsveckande upptäcker om Wide Sargasso Sea (tydligen inte white), och fortsatte med att vår älskade Arne var sjuk. Därför bar det av till Varamon för Stina, Elin, mig och Rickards systemkamera. Vänner posade och bilder togs, vänner ramlade i stor hög och bilder fortsatte tas, vänner lyckades många konstiga bilder senare ta sig upp från marken och skratta åt tagna bilder :) Promenade resulterade också i väldia skavsår efter klackskorna.
Lunchen bestod av ännu en äcklig trafikolycka och sedan blev det Samhällsdags. När vi trodde att Samhällen inte kunde bli mycket roligare så uppenbarar sig en vacker skapelse, vår nya praktikant! De närmsta veckorna kommer Stina och jag alltså inte lära oss något eftersom vi kommer vara allderles för upptagna med att stirra och fånle. DInte nog med det, den snygga praktikanten lyckades också glömma sin plånbok och sitt busskort på ett bord i skolan och vem hittade det om det inte var Stina, alltså har ödet varit med oss idag. Sedan följde en pinsam händelse i form av tillbakalämning av praktikants saker.
Svenskan kom här näst och den var ungefär lika tråkig som vanligt. Stina o jag hade dock väldigt roligt, mestadels bestod det roliga av pappersbollskastande (som jag för övrigt börjar bli riktigt bra på nu, fråga Oscar!) och att skratta åt den panikslagna Elin som ville att vi skulle vara tysta eftersom hon påstod sig vara en såndär tråkig, målmedveten typ. Mitt i detta kaos av pappersbollar och några få uppsnappade ord om Runstenar så ringde brandlarmet. Den målmedvetna, tråkia typen Elin frustade då av lycka och sprang mot utgången, snacka om schitzofreni! Efter några få minuter ute i solen fortsatte svenskan och jag antecknade lite med mina jumbobokstäver.
Sen var det bara Naturkunskap kvar och jag kan tyvärr inte berätta om den för allt jag minns är att jag befann mej i ett sömnigt, luddigt moln.
Uppfriskande cykeltur hem med Pia, vi svettades tillsammans.

Jag slog mej ner framför 7e Himlen (don't you dare judge me) med lite glass i små lass eftersom Ludde ätit upp nästan allt.

Grillat avslutade en ganska vanlig dag med inslag av glädjestunder.

Inget bra på tv ikväll (japps jag ska fortsätta tjata om tvn som föregående dagar) så jag ska sitta här istället och leta efter någon fin bakgrund jag kan använda vid mitt fixande av denna blogg.

Tchüss

Kom till mig

Kan en dag bli underbarare än en underbar onsdag med underbar engelska och en underbar människa man kan titta på genom en underbar liten ruta?

Herr och Fru igelkott har flyttat in under vår altan, för endast en daggmask i vecka får de stanna hur länge de vill!


Jane Eyre kan inte på något sätt jämföras med Stolthet och Fördom. Mr Darcy har allt, precis allt en man någonsin kan ha medan Mr Rochester lika gärna kan gå och äta en utter. Jane Eyre är en gigantiskt fånig mes medan Elizabeth Bennet är en av de gulligaste mest äkta kvinnorna som någonsin vandrat på denna jorden (ja, jag är medveten om att det är en karaktär från en bok). Inte ens choklad gjorde Jane Eyre bra, och då är det illa, det vet vi alla! Detta är det viktigaste Stina och jag har kommit fram till denna dagen, och det är också en mycket värdslig sak som borde påverka oss alla inombords.


Ikväll ska jag se Lost och skita i och göra läxan, myyysigt :)

Med vänliga hälsningar Mrs Darcy

Det flytande barnbarnet

Idag var det studiedagsdag, jag åkte till mormor för att hjälpa henne lite efter axelprotesoperationen. Snäll som jag är gjorde jag pannkakor, diskade, skrev räkningar, rastade mormor, svarade i telefonen med ?Hos Irené, det är Lovisa? (dvs. pratade med tanter som Gerd, Ing-Marie och Birgitta och försäkrade dem om att mormor mådde ganska bra), och löste korsord medan mormor vilade/sov. Det duktiga barnbarnet belönades med pengar och ett halsband.

 

Jag fikade med en bulle från Shell.

 

Sen bar det av till FeelGood för ett pass med vattengympa, det var tossigt om något. Tantinstruktören måste ha gått på någon sorts drog och var omättligt entusiastisk, vattenrörelser som ska göras i vattnet ser väldigt komiska ut på land inte minst utförda av en 60åring med ett leende upp till tinningen. Det som gjorde att man blev mest pepp på att försöka fortsätta hålla flytande hantlar och fötter ner i vattnet var dock inte tanten utan självklart toner som ?Musik ska byggas utav glädje, av glääääädje bygger man musik?.

 

Jag hatar Arnes labrapporter.

 

House och choklad gjorde att jag inte behövde må alltför dåligt av att jag tränat, mohehe.

 

Godnatt.


RSS 2.0